Régen volt divat a yogen früz, azaz a fagyasztott joghurt és fagyasztott gyümölcs alapú fagyi, igaz viszonylag drágán adták, de nekem nagyon bejött.
Megjelent most a piacon az új joghurt alapú fagyi, bár megjelenésében hasonlít a yogen früzre (már ami a papírpoharat meg a logót illeti), sajnos tartalmilag és ízileg igen távol áll tőle.
Jó ötlet az önkiszolgáló megoldás, azaz összeállíthatjuk saját fagylaltunkat a gépekben rendelkezésre álló fajtákból,majd ízlés szerint választhatunk gyümölcsös vagy cukorkás feltétet.Ráadásul a joghurtkrém kalóriatartalma alacsonyabb mint a hagyományos fagylalté, csakhogy a méretes papírpohár arra ösztönzi a vásárlót hogy megtöltse, és így a hagyományos 3 gombócos fagylaltnak a dupláját eszi meg mennyiségileg. A színes cukorkafeltétekről nem is beszélve, és a nagyobb méretű műanyag kanál is a nagyobb mennyiség elfogyasztására ösztönöz, szóval valószínűleg így nagyobb mennyiségű kalóriát juttatunk szervezetünkbe mint a hagyományos összetételű kisebb mennyiségű fagylalttal.Ez még a kisebbik problémám lenne, a nagyobb az ízekkel és a színekkel van, gondolom a csökkentett kalóriatartalmat édesítőszerekkel érték el,így nekem túl édesek az ízek, ráadásul gyümölcsdarabot véletlen sem lehet találni a joghurtkrémben, cserébe viszont műízű és a színek is valahogy túl mesterségesek...
Persze aki szereti az édes, krémes fagyikat annak kitűnő választás...