HTML

mindenféle

Mindenről ami blogolnivalót vált ki belőlem...

Friss topikok

  • ajjajjj: Számomra az a befejezés még felvetett más dilemmát is. És ez a klasszikus piros kapszula vagy kék ... (2010.12.16. 21:10) Az utolsó templomos lovag (The last templar)
  • almaszósz: szerintem az ilyen meglepetésdolgoknál a meglepetés számít, nem az, hogy tényleg jól jártál-e vele... (2009.09.09. 12:49) "csábító" ajánlatok
  • Bányai Gyöngyi: Igen, ez borzasztó!!! Húúúhhh.... Egyébként azért vagyok itt, mert tetszett a cikked a Hoxán, s k... (2008.08.12. 11:51) rémisztő vagy csak túlreagálom?
  • tisss: véletlenül találtam meg ezt a postodat de a többi nem fogom elolvasni: ez alapján te egy meg nem ... (2008.04.05. 00:30) nőnapi Társulat

Linkblog

adódóanvégzetes

 

Nagz várakozásokkal kezdtem a Zuhanás előtt c. könyvbe, egy ajánló a tíz kicsi néger c. Agatha Christie krimihez hasonlította.

A könyv alapötlete érdekes : lezuhan egy magánrepülőgép, 9 ember meghal, 2 csodával határos módon túléli.Keresni kezdik a szerencsétlenség okát: véletlen baleset vagy szándékos szabotázs történt e, elvégre hatalommal bíró emberek utaztak a gépen.A könyv bemutatja az áldozatok életének utolsó időszakát, így próbál eljutni a szerencsétlenség okához, mivel a túlélők egyike gyerek és nem nagyon beszél, a másik pedig nem emlékszik a zuhanás körülményeire. Természetesen a jelennel is foglalkozik a könyv, a túlélők tragédia utáni heteinek bemutatásával, illetve a szerencsétlenség hogyan hat a túlélők rokonainak, ismerőseinek életére.Képet kapunk a szereplők személyiségérőlmis, azaz az emberi tényezőkről, mit miért tesznek.

A könyv tényleg lebilincselő, az utolsó 150 oldalt egyben olvastam el, annyira kíváncsi voltam a fejleményekre.

DE! A könyvnek van egy apró hibája ami szerintem a történet jellegéből ( mivel tényszerűen mutatná be a hétköznapi szereplők életét, és az üzenet az lenne hogy ez bárkivel megtörténhet ) adódóan végzetes: bizonyos szereplők emberfelettien jók és bzonyos szereplők emberfelettien rosszak, és a jók és a rosszak úgymond ligába tömörülve küzdenek egymással.Bizonyos negatív szereplők esetén még kapunk valami betekintést a gondolataikba hogy mit miért tesznek, de van egy főszereplő aki egyszerűen gonosz és kész, ráadásul az sem világos hogy ez a szereplő miért üldözi és gyűlöli az emberfelett jó szereplőt.Az emberfeletti jó szereplő esetében sajnos végig az járt a fejemben hogy ilyen ember nem létezik...

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://j357.blog.hu/api/trackback/id/tr512124301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása